Pirater betalar för sig

27Feb09

Rättegången mot The Pirate Bay fortsätter och igår var det Professor Emeritus Roger Wallis tur att vittna. Hans grundläggande tes är att vi idag antagligen gör av med mer pengar på “underhållning” en tidigare men det är utspritt på flera olika saker (bio, dvd, musik, concert, mobiler, spel, böcker mm). Wallis mötte en aggressiv ifragasättande från företrädare för rättighetsinnehavare (vilket är förväntat och acceptabelt) men det verkar även ha förekommit en del icke acceptabel beteende.

När Wallis var klar frågade rättens ordförande det vanliga, dvs om han begärde någon ersättning för sitt deltagande i rätten. Wallis svarade skämtsamt att han inte begärde något men domstolen kunde skicka blommor till hans fru.

Sedan dess har blommor och presenter strömmat in till paret Wallis hem. Svenska dagbladet skriver:

Blomsterhandeln Gullvivan på Lidingö hade idag minst sagt mycket att göra. Krister Skald och Olivera Johansson var fullt upptagna med att binda buketter när SvD.se hälsade på.

–Hittills har det blivit 50 buketter och det blir minst lika många till i morgon. Alla ska till samma adress, det är helt otroligt, säger Olivera Johansson.

Wallis visar det genom sin forskning, berättade det i rätten och allmänheten visar det genom sina blommor till Wallis – pirater betalar för sig.



5 Responses to “Pirater betalar för sig”

  1. 1 Putin

    Det är vissad att vi betalar för det vi uppskattar.

  2. 2 Bengt Svensson

    Trots begärd ersättning på mycket blygsam nivå för två sessioner så förvägrade rätten honom detta. Det är tydligen rättens mening att professorer inte har någon rätt till ersättning för utfört arbete. Om detta är en gratis-är-gott-mentalitet eller inte, får vi se när pilsneradvokaterna lägger fram sina anspråk.

    • 3 Måns

      Bengt: Det är så det fungerar, rätten följer ett regelverk till punkt och pricka. Det handlar inte om att “förvägra”.

      Roger Wallis begärde INTE någon ersättning. Önskade bara blommor till sin hustru. Ordförande beklagade att rätten tyvärr inte kan skicka blommor…

      Hur som helst är det häftigt när det blir uppslutning kring en aktion – själv skickade jag en bukett för 275 :-


  1. 1 Gratis är inte samma sak som att inte betala — jardenberg unedited
  2. 2 Näthat | Basic personligt

Leave a comment