Ingen walkover i första ipred fallet

23Apr09

Den första fallet där ipred skall användas var mot en misstänkt sajt med ljudböcker. Svenska Förläggareföreningen lämnade in en anmälan till Solna tingsrätt om att få ut personuppgifterna bakom ip-adressen till sajten med ljudböckerna.

Men internet leverantören ephone menar att bevisningen inte räcker, DN rapporterar:

Bo Wigstrand, ephones VD, menar att internet inte får bli en frizon för allvarlig brottslighet såsom barnpornografi, hot, bedrägerier eller för mobbning av våra barn. Han anser att det är viktigt att polis och myndigheter ska kunna spåra de individer som utför brott.

– Men det är även av stor vikt att vi som privatpersoner kan känna oss trygga för att uppgifter om vårt privatliv inte lämnas ut godtyckligt till olika privata aktörer. Beviskraven för att lämna ut uppgifter bakom en ip-adress måste i vart fall ställas mycket högt.

Det kommer att vara spännande att se hur långt internetleverantörer är beredda att gå för att skydda sina kunder. Att inte skydda sina kunder kan innebära att de byter bolag men det är dyrt att anlita advokater.No Responses Yet to “Ingen walkover i första ipred fallet”

  1. Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: