Infrastruktur: utveckla eller låsa in

20Apr09

När Sverige brottas med att stänga nät och minska teknologianvändning så finns andra som satsar på att växa. Köpenhamn planerar att öppna gratis hotspotzoner för trådlös datatrafik. Till att börja med ska trådlös uppkoppling erbjudas i områdena kring Strøget, Nørrebrogade och Vesterbrogade. (Berlingske Tidende & Sydsvenskan)

Internetoperatören TDC har överklagat eftersom de tycker att folk ska faktiskt köpa internet från dom (och andra).

Sverige satsar på inlåsning medan Köpenhamn planerar utökad infrastruktur. Jag vet vem jag tror kommer vinna i längden.

Advertisements


2 Responses to “Infrastruktur: utveckla eller låsa in”

  1. 1 Robert Andersson

    Ta död på marknaden genom att dumpa priset på tillgång till noll? Är det en bra ide? Vad händer när politkerna börjar reglera sönder accessen? Är det lämpligt att kasta skattepengar på sådant? Låt oss hoppas att det hela slutar väl.

  2. Jag förstår vad du menar Robert och håller ibland med om att stat och kommun inte skall bedriva konkurrerande verksamhet mot privata eftersom de har en fördel och inte behöver skapa vinst.

    Men jag tror att en sådan här infrastruktursatsning kan genomföras så att boende fortfarande väljer att köpa bredband. Tillfälligt mobila användare & besökare blir lyckliga av att kunna vara uppkopplade – detta är en enorm service och effektiv reklam för staden för en låg kostnad.

    Användare köper som idag köper bredbandsbolagets höghastighetsuppkopplingar kommer inte att nöja sig med en lågpresterande gratisversion. Självklart försvinner några kunder på detta sätt men tror du verkligen att det kommer att vara så kännbart? Samma sak gäller om accessen börjar regleras.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: