Spännande dag i Göteborg

11Apr09

Den 18 april kommer en heldag med föreläsningar om övervakning, fildelning och upphovsrätt i Göteborg. Dagen är helt gratis och arrangeras av ABF, Piratpartiet, Ung Pirat och Vänsterpartiet. Se NoFRA.se, för mer information.

Plats: HB1 vid hörsalsvägen på Chalmers tekniska högskola, Göteborg. Vi kommer att skylta från Chalmers Tvärgata så att ni hittar. Tid: 18 april, klockan 11:30 – 17:45.

Föreläsningar:

11:30 – 12:15 Övervakningssamhället Johan Söderberg: Om hur informationssamhället och övervakningssamhället växer fram, varför och hur de interagerar, samt hur de påverkar oss människor. Kontroll och spontan ordning i ett digitalt samhälle.

12:30 – 13:00 Myndigheterna som övervakar oss Christopher Kullenberg Om metoder att övervaka människor, vilka myndigheter som utför övervakningen, de övervakningslagar som redan har stiftats samt de som kan komma att stiftas inom en snar framtid. Vad görs med den information som samlas in? Samt, inte minst, aktivism mot övervakning.

13:15 – 14:00 Upphovsrättsindustrin Christian Engström Om upphovsrätt och de lagar som redan har och kan komma att stiftas för att förhindra intrång i immaterialrätt. IPRED1 som nyligen trädde i kraft, IPRED2 som hotar med fängelsestraff för fildelning och de hemliga ACTA-förhandlingarna. Vad har upphovsrätten för plats i ett informationssamhälle?

15:00 – 15:45 Vad är på gång i riksdagen och EU? Erik Josefsson FRA och IPRED är inte de enda kontroversiella lagarna på det här området. Vad innebär förslag som IPRED 2, ACTA och Telekompaketet? Vad händer med dem i EU, hur påverkas Sverige och hur agerar egentligen våra politiker? En dagsfärsk rapport direkt från korridorerna i Bryssel.

16:00 – 16:45 “Men hur ska de få betalt då?” Christian Engström och Mikael von Knorring Hur ska artister, filmskapare, författare m.fl. kunna försörja sig när deras verk sprids allt mer på Internet. Vad finns det för alternativ till att sälja kultur som vilka varor som helst? Vem ska få betalt och hur mycket? Vem ska betala? Och behöver ekonomisk ersättning verkligen kopplas ihop med spridningen av verket?

17:00 – 17:45 Debatt inför EU-parlamentsvalet Vad vill partierna och deras kandidater göra i EU-parlamentet inom områdena övervakning, fildelning och upphovsrätt? Och vad har de gjort hittills? Samtliga riksdagspartier samt Piratpartiet är inbjudna till debatten.

Advertisements


3 Responses to “Spännande dag i Göteborg”


  1. 1 Piratpartiet Västra Distriktet » Blog Archive » Föreläsningar om Övervakning, Fildelning och Upphovsrätt
  2. 2 Föreläsningar på lördag, den 18:e april - Ängel.se
  3. 3 Övervakning och upphovsrätt i Göteborg på lördag « Christian Engström (pp)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: