Bloggande handbollsdomare avstängd

07Apr09

En handbollsdomare har blivit avstängd på grund av sitt kritiska bloggande av handbollsförbundets domarkommitté.

Domarkommitténs ordförande Kjell Eliasson ringde och sade att jag inte får döma mer. Förbundet menar att jag har skrivit tre inlägg som strider mot de regler som finns uppsatta för bloggar.

Detta är intressant. Först kommer frågan vilken relation handbollsdomare har till förbundet – är de enbart arbetstagare då bör lojalitetspliktpraxis vara tillämpliga. Jag har tidigare skrivit om lojalitetsplikten gentemot arbetsgivare här men det är intressant att se hur sådana reglerna kan tillämpas.

Teoretiskt riskerar bloggare att bli av med jobb och uppdrag om de skriver något som arbetsgivare inte håller med om. Arbetsgivarens legitimerar sin känslighet med hänvisning till lojalitetsplikten. Det bör kanske finnas en mer objektiv prövning för detta.

Sedan är det intressant att handbollsförbundets domarkommitté har genom sitt handlade skapat mer negativ uppmärksamhet än en enskild domares blogg kanske någonsin gjort. Jag är sportanalfabet men till och med jag läser med intresse och oro hur handbollsförbundet agerar för att minska yttrandefrihet – och misslyckas med att hantera negativ kritik.

Advertisements


No Responses Yet to “Bloggande handbollsdomare avstängd”

  1. Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: