CSN på facebook

06Apr09

CSN (Centrala studiestödsnämnden) saknar i dag adresser till nära 20 000 låntagare som tillsammans är skyldiga runt 2,7 miljarder kronor. Nu ska de aktivt börja leta på social nätverksiter som till exempel Facebook (DN idag) – så om du är skyldig csn en slant så kanske det är osmart att adda dom som kompis!

Men det är intressant att en svensk myndighet använder sig av sociala nätverk på detta sätt. Det kommer att bli intressant att följa.

Advertisements


3 Responses to “CSN på facebook”

  1. 1 Kalle

    Det skulle också kunna medföra en diskussion om svensk myndighetsutövning utomlands. Som jämförelse får man i svensk domstol oftast inte hålla telefonförhör med folk som befinner sig utomlands. Det varierar från land till land. En del länder godtar det medan andra ser det som att Sverige ägnar sig åt myndighetsutövning på deras territorium om den som hörs på telefon befinner sig där. Vill minnas att det finns någon lista på länder där det är OK och att man annars får kontakta UD för att ev få ett godkännande i det enskilda fallet från staten i fråga.

    Vet inte om det blir aktuellt här, det beror ju på vad de tänkt göra. Att anlita en lokal detektiv är antagligen OK. Är det svenska tjänstemän kan det ju bli känsligt.

  2. Spännande Kalle – och en fråga som man skulle kunna utveckla (bara för att vara jobbig) är om man som myndighet i utlandet när man surfar runt på Facebook?


  1. 1 Chasse aux dettes d’étude suédoise en France | Svedeg - Actualités suédoises

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: