OpenStreetMap blir wikimedia

05Apr09

Under Wikimedia MediaWiki Developer Meet-Up i Berlin beslutades att projektet OpenStreetMap ska läggas till Wikimedia projekt (Wikipedia är ett exempel på Wikimedia Stiftelsens projekt).

OpenStreetMap är ett projekt med avsikten att tillhandahålla geografisk information, i dagsläget vägkartor, till alla som vill ha detta. Projektet startades för att dom flesta kartor som man kan tro är fria inte alls är det eftersom det ofta finns tekniska eller rättsliga hinder för vad du får göra med dom. Sådana begränsningar hindrar folk från att använda informationen på ett kreativt, produktivt eller oväntat sätt.” (Från OpenStreetMap wiki)

I mitten av mars hade OpenStreetMap över 100 000 användare. För mer information om hur Wikimedia ska hantera projektet läs här.

Updatering: Har blivit korrigerad av Erik J: “Nej nej nej, Openstreetmap ska användas av wikimedia, de kommer att rendra sina egna kartor för att länka in i wikipedia artiklar. Alltså det handlar inte om Openstreetmap projektet utan om Openstreetmap datat.” Tack!

Advertisements


3 Responses to “OpenStreetMap blir wikimedia”

  1. 1 Eric

    Det här är helt underbart, att OSM får officiellt erkännande alltså!

  2. 2 Erik J

    Nej nej nej, Openstreetmap ska användas av wikimedia, de kommer att rendra sina egna kartor för att länka in i wikipedia artiklar. Alltså det handlar inte om Openstreetmap projektet utan om Openstreetmap datat.

  3. Tack för korrigeringen Erik! Jag har lagt till en updatering i texten. Skönt att det finns insatta läsare som orkar bilda mig.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: