Vad är sanning på twitter

28Mar09

Att relationerna mellan kändisar – media – publik bygger på ömsesidigt beroende är inget nytt och även om kändisar vill vara ifred är det viktigt för dom att synas. Ett sätt att synas och att tillfredsställa sin publik är Twitter och kändisar som twittrar (eller vad det nu ska heta) populärt just nu.  Bara timmar efter sin olycka twittrade Lance Armstrong om händelsen.

Men ibland är det jobbigt att behöva Twittra själv. Rapparen 50 Cent erkände nyligen att det var inte han utan hans webansvarige som twittrade åt honom. Detta innebär att 200,000 fans följer inte sin hjälte utan följer sin hjältes anställdes påhittade meddelanden om chefen.

Detta leder till fler frågor. Till exempel är det verkligen så att Demi Moore och hennes man verkligen twittrar eller är det enbart påhittat? Är det verkligen Demi som syns bakifrån i bikini i bilden tagen av hennes man? Är det hennes man som tog bilden? Är det Demi som svarade på mannens kommentar om bilden? Eller är allt ett invecklat marknadsföringsknep?

Och det är inte helt ovanligt, Britney Spears söker personal med uppgift att, bland annat, skapa twitter innehåll för henne.

Advertisements


One Response to “Vad är sanning på twitter”

  1. 1 Konstitutionsdomstol - NU!

    Är det verkligen Thomas Bodström som skriver på bloggen med det makalöst dåliga namnet Bodströmsahället? Luktar PR-byrå lång väg eftersom ha aldrig svarar eller debatterar. Verkar mest vara opinionsfishing och sociogrambygge av kommentatorer, modell FRA.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: