The Patent Bay, Feeding Frenzy & Diktafon 2.0

20Mar09

Förening Fri Kultur och Programvara presenterar vinnare till årets Idépris

Juryn i Idépriset ’09 har valt att dela ut årets pris till tre kreativa projekt inom området fri kultur och fri programvara. Priset om 10,000 kronor tilldelas projektet The Patent Bay (Erik Josefsson), Feeding Frenzy (Pontus Nyman) och Diktafon 2.0 (David Berglund och David Backéus). Pengarna ska gå till att göra det möjligt för projekten att drivas igenom.

Projekten valdes utifrån juryns bedömning av genomförbarhet, nyskapande, relevans och kreativitet. I juryn deltog Oscar Swartz, Rasmus Fleischer och Patrik Wallström. Från början hade Föreningen fri kultur och programvara, som delar ut priset, tänkt begränsa utdelningen till två projekt.

“Med flera bra idéer hade vi inget annat val än att skjuta till 10,000 kronor till. De tre projekt som nu står som vinnare visar alla, i sina respektive områden, exempel på de idéer som finns och som föreningen gärna vill hjälpa,” säger Jonas Öberg, vice direktör för Föreningen fri kultur och programvara.

De flesta idéer som skickades in var mycket bra och de tre som till slut valdes representerar olika aspekter på det Idépriset ville belysa. The Patent Bay är lika mycket en bra idé som det är ett viktigt politiskt inlägg i debatten, Feeding Frenzy är innovativt och nyskapande och Diktafon 2.0 visar att mindre resurser inte är något problem för idéer med hög potential.

Samtliga vinnare har bjudits in till en ceremoni den 29 april kl 14.00 vid IT-Universitetet i Göteborg för att presentera sina projekt och ta emot priset.

Information om idépriset och de vinnande projekten finns på idepriset.se.

Info om priset från Newsdesk & FFKP.

Advertisements


No Responses Yet to “The Patent Bay, Feeding Frenzy & Diktafon 2.0”

  1. Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: