En utmanare till Google?

10Mar09

Minns ni tiden före Google? Självklart så fanns det en tid innan Google men till någras förvåning så fanns webben. Google var inte en självklarhet när företaget grundades 1998 men den har blivit så självklar att idag har Google blivit en självklar del av vår teknikupplevelse och vår vokabulär.

Från sin självklara position på toppen är det svårt att se att någon skulle kunna ta sig in på sökmarknaden – de flesta skulle nog inte ens försöka. Varför bry sig? Att slåss mot ointagliga väderkvarnar.

Det intressanta är att det är just det som fysikern Stephen Wolfram ska göra nu när han snart lanserar Wolfram Alpha som han menar kan bli lika viktig som Google. Nova Spivack skriver om den nya sökmotorn:

Wolfram Alpha is like plugging into a vast electronic brain…It provides extremely impressive and thorough questions asked in many different ways, and it computes answers – it doesn’t merely look them up in a big database.

Stephen Wolfram är inte vilken man som helst. Han är under femtio, disputerade i teoretisk fysik när han var 20. Han har fått Macarthur genius-stipedie och står bakom den framgångrika programmet Mathematica.

Det ska bli spännande att se om Wolfram Alpha kan bli en utmanare till Google och om teknologiupplevelsen för internetanvändare förändras.

Advertisements


No Responses Yet to “En utmanare till Google?”

  1. Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: